Tento korpus robievam na každú tortu a vždy sa mi perfektne vydarí a preto ho odporúčam aj vám. Korpus je vždy nadýchaný, voňavý a nikdy nieje suchý. V zátvorkách je prepočítane množstvo surovín podľa toho z kolých vajec sa rozhodnete robiť. 3 vajcia sú na menšiu, ale vyššiu tortičku, 2 vajcia sú na menšiu a nižšiu tortičky. 5 vajec je na veľkú a vysokú tortu a 4 vajcia sú na veľkú a nižšiu tortu. Dúfam, že sa vám tento korpus bude páčiť a verím, že sa vydarí.
Kakaový olejový korpus
Ingrediencie :
- 3 vajcia (2ks) (5ks) (4ks)
- 90 g kryštálového cukru (60g) (150g) (120g)
- 72 g hladkej múky (48g) (120g) (96g)
- 24 g kakaa (18g) (36g) (30g)
- 3 PL oleja (2PL) (5PL) (4PL)
- štipka soli (štipka) (štipka) (štipka)
Postup :
- Rozdelíme si bielky do veľkej misy a žĺtky do pohárika.
- Dáme šľahať bielky so štipkou soli.
- Keď sú už bielky vyšľahané na sneh, pridáme postupne cukor asi na 3x a stále šľaháme mixérom ešte aspoň 5 minút. Je dôležité aby sme ho šľahali ešte 5 minút inak by korpus nenadvihlo.
- Zatiaľ si pripravíme formu. Na spodnú časť formy dáme papier na pečenie a kraje formy potrieme maslom. Rúru si predhrejeme na 150°C.
- Keď je už sneh s cukrom dostatočne vyšľahaný (po vytiahnutí vrtuliek musí zostať na snehu špička) postune začneme zašľahávať olej a žĺtky. Budeme postupne pridávať jeden žĺtok a jednu lyžicu oleja. Za každým 1 minútu šľahať.
- Keď sme už pridali všetky žĺtky a olej budem už ručne jemne aby nám sneh nespadol postupne zamiešavať múku zmiešanú s kakaom.
- Cesto dáme do tortovej formy, v strede necháme miernu priehlbinu a dáme piecť do predhriatej rúry na 150°C 40-45 minút. Aby sme zistili, či je korpus dostatočne upečený, pichneme do stredu špáradlo, a ak sa naň nič neprilepilo, môžeme ho vybrať a dať na mriežku vychladnúť.
Nikdy neotvárajte rúru počas prečenia lebo vám kurpus spadne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára